nyitva tartás: h-p: 9-17h szo: 9-12h +36 99 320 864
302 Ft.
hírlevél feliratkozás
2020 oktber 21. Orsolya napja van.

Hírlevél feliratkozását ajándék törzsvásárlói kártyával jutalmazzuk!
A kártyát a regisztrációt követően az üzeltünkben veheti át.

Ápoljuk a hűtőnket is!

"Ápoljuk a hűtőnket is!

A nagytakarítás során igyekszünk a szokásosnál is jobban odaférkőzni a rejtett helyekhez, arrébb tesszük az általában csak körbeporszívózott bútorokat is, hogy alattuk is – legalább ilyenkor – fényesre varázsoljuk a parkettát. De vajon mikor álltunk utoljára szembe a hűtőszekrényünkkel, arra gondolván: „ te hűséges, éjjel-nappal szüntelenül dolgozó társunk,hogy vagy? Gyere, hadd nézzelek!”.

A hűtőt ugyanis nem csak esztétikai okokból kell rendszeresen takarítani, karbantartani. A hűtő ugyanis a háztartás legnagyobb energiafogyasztója. A villanyszámla 20-25%-áért ő a felelős. Ha nem kellő gondossággal üzemeltetjük, bizony jól ráfizethetünk!

Álljon itt ezért most néhány hűtőgondozási jótanács, hiszen sosem késő csökkenteni a villanyszámlánkat.

Ügyeljünk az elhelyezésre! Lehetőleg ne tegyük olyan helyre, ahol az átlagosnál melegebb a hőmérséklet (pl. napos ablak vagy tűzhely mellé). Ilyen környezetben ugyanis jóval több energiát fogyaszt, mire a megfelelő hőmérsékletet biztosítani tudja.
Gondoskodjunk arról, hogy a készülék mellett, mögött és fölött legyen elég hely a levegőnek (ne szorítsuk két fal közé, azt nagyon nem szereti).
Ne tegyünk a hűtőbe forró ételt (ennek lehűtéséhez sokkal több energiát használ fel). Csak akkor tegyük bele az ételt, ha már kihűlt.
Ne nyitogassuk az ajtót állandóan. Minden alkalommal, ha így teszünk, beszökik a meleg, s újra energiát kell használnia, hogy visszaállítsa a hűtési hőmérsékletet.
Apropó, hőmérséklet! Mennyi is legyen? A hűtők térközép- hőmérsékletét bőven elég 6-7 fokra állítani (főleg nyáron, ha nagyon meleg van). Ezt úgy kell megmérni, hogy a középső polcra be kell helyezni egy pohár vizet, melybe egy hőmérőt téve leolvasható a térközép-hőmérséklet.
A hűtő belsejét vizes, ha szükséges egyszerű, semleges mosószeres konyharuhával kell tisztára törölni.
A hűtőben képződő jegesedés miatt a hűtőt időnként le kell olvasztani. A No-Frost hűtőket is legalább évente egyszer le kell olvasztani! Tévhit, hogy nem kell!
Ügyeljünk arra, hogy az ajtó jól záródjon, megfelelő legyen a szigetelés. Ezt úgy ellenőrizhetjük le, hogy egy papírlapot teszünk az ajtóhoz, és ha becsukva az kiesik, akkor nem jól zár a hűtőajtó.
Takarításkor a hűtő hátulján levő fekete rácsot (a kompresszort) is portalanítsuk!

Ez csak néhány jótanács, amit javaslunk megszívlelni. De ne feledje, a használati útmutatóban további praktikákat is találhat, amelyekkel még takarékosabbá teheti hűtőszekrényét."
Vissza..